Sida 21:

 

Kära Dagbok!

 

Idag träffade jag Patrick i Stora Salen!

 

Vi satt och pratade i nästan två timmar medan vi åt lunch, det var den bästa lunchen hittills på Hogwarts! Han gillar tydligen samma musik, samma färger och samma kurser som jag gör! Hur otroligt är inte det? Hihi!

 

Vi bestämde att vi ska träffas imorgon med! Fast då ska vi ses i biblioteket istället och plugga tillsammans. Hihi, det kommer bli super roligt!

 

Jag fick också reda påa tt hans föräldrar kommer från samma stad som min mamma, så det finns en stor chans att de en gång i tiden känt varandra eftersom de gått på samma skolor. Hihi, det känns så konstigt att han faktiskt har spenderat så mycket tid med dmig och att han ville det för det var ju han som frågade mig om vi kunde träffas idag och det var han som frågade mig om vi kunde träffas imorgon med! :D

 

Förutom att träffa Patrick idag så har jag och Rose pluggat inför provet i Örtlära som vi har på torsdag. Det är inte ett prov jag ser fram emot. ”suck” ….

 

Nu måste jag sova kära dagbok, men vi ses imorgon igen!

God natt kära dagbok!

Penelope Lovegood.

Kära Dagbok!
 
Nu är du äntligen tillbaka hos mig!
Jag förstår inte vem det var som tyckte det var kul att gömma dig uppe på garderoben men efter två veckor av letande så är du äntligen tillbaka hos mig!
 
Det har inte hänt så mycket de senaste två veckorna så du har inte missat något!
Eller jo, en sak har hänt som faktiskt är rätt viktig. Patrick har pratat med mig. Det var såhär att en kille sprang in i mig så ajg tappade alla mina böcker och mina teckningar låg strödda över hela golvet i korridoren. Patrick såg det och han stannade för att hjälpa mig att plocka ihop allting.
 
Han tittade på mina teckningar innan han gav tillbaka dem till mig och han sa, "Du är riktgit duktig på att måla" Hihi! Vi pratade i nästan fem  minuter och imorgon ska vi träffas, det här hände i torsdags. Det är fredag nu och imorgon är det lördag så då ska vi träffas i Stora Salen!
 
Kan du förstå att han frågade mig om jag ville träffas! Hihi!
 
Åh, en sak till, han frågade vad jag heter och ajg sa Penelope Lovegood och då sa han att det var ett av de vackraste namn han hört! Så himla glad jag blev när han sa det!
 
Nu måste jag sova så att jag är pigg imorgon, önska mig lycka till!
God natt kära dagbok!
Penelope Lovegood.
Kära Dagbok!
 
Idag har jag inte gjort någonting speciellt, jag började öva på Accio på trollformellektionen. Det gick sådär, vi ska fortsätta arbeta på det nästa lektion.
 
Har precis lagt ner trollformellsboken och tänkte faktiskt sova.
Jag såg Patrick idag förresten, han bråkade med den där tjejen och gick sedan där ifrån, jag tror inte att han såg mig och hur elakt det än låter så kändes det bra att de bråkade.
 
Albus och Rose har kramats och pussats hela dagen... Det är lite jobbigt faktiskt. Jag var tvungen att plugga själv i biblioteket inför provet i mugglarstudier. Men det gick bra ändå.
 
Nehe, nu ska jag sova.
God natt kära dagbok, vi ses imorgon!
Penelope Lovegood.